De Australische oceaan – Stage in Australie

Ontdek de Australische oceaan met een stage in Australie

Bij GO Placements is het doel om voor jou een top stage te regelen waar dan ook op de wereld. Wij doen dit al vanaf 450 euro in Australie. Je krijgt hiermee je stage, accommodatie, een simkaart, airport pick-up service en we helpen je zelfs meet visum vragen. Dit is natuurlijk op basis van no cure no pay. Het betekent als wij geen stage voor je op tijd regelen hoef je helemaal niks te betalen. Aangezien wij je graag willen informeren over de dingen hier in Australie zijn hier allemaal blogs te vinden met interessante informatie over dingen te doen in Australie. Als je eventueel vragen hebt, neem dan vooral contact met ons via een gratis Skype gesprek hier op de website.

stage in australie jacht

De zee

Australie is een helemaal afgesloten van de rest van de wereld door de Grote Oceaan en de Indische Oceaan. De isolatie van het land, maakt het ook een uniek land op het gebied van flora en fauna. De oceanen zijn ook van grote waarde voor het leven in het land. Tijdens je stage in Australie merk je meteen dat alle steden aan zee liggen. Als je je stage in Australie gaat doen, zal je dus vaak met de zee te maken hebben. Je zult ook merken dat de zee en oceanen van belang zijn voor het toerisme in het land, vooral op het gebied van recreatie.

stage in australie oceaan duiken

Bezoek het Great Barrier Reef

Misschien wel de bekendste trekpleister van Australie wat met de zee te maken heeft is het Great Barrier Reef. Dit koraalrif moet je tijdens je stage zeker bezoeken. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld en strekt zich uit over een gebied van 2600 kilometer met een totale oppervlakte van 344.400 vierkante kilometer. Het koraalrif kan zelfs gezien worden vanuit de ruimte en behoort tot de zeven natuurwereldwonderen. Als je tijdens je stage de mogelijkheid hebt om een bezoek aan dit koraalrif te maken, laat die kans dan niet onbenut. De kans is namelijk zeer groot dat het reef over een paar jaar niet meer toegankelijk zal zijn door de stijging van het waterpeil. Neem de kans dus als je er bent om er echt heen te gaan. Het is niet voor niets een van de 7 natuurwereldwonderen. Er zijn verschillende manieren hoe je van het Great Barrier Reef kunt genieten tijdens je stage in Australie. Je kunt bijvoorbeeld een helikoptervlucht maken over het gebied. Maar als je tijdens je stage optimaal van het rif wilt genieten, ga er dan duiken. Er zijn in verschillende duikscholen in de steden in Queensland, zoals in Cairns en Port Douglas. Hier leer je duiken en kun je ook je duikbrevet halen, wat dan weer geldig is, mocht je later en je leven nog willen duiken.

Het Great Barrier Reef huisvest veel verschillende diersoorten. Zo leven er verschillende zoogdieren zoals walvissen, zeekoeien, dolfijnen en zeehonden. Als je tijdens je stage in Australie besluit om hier te gaan duiken, kun je duizenden vissoorten zien. Ook kun je er zoutwater krokodillen en schildpadden tegenkomen. Roofvissen zoals haaien komen hier ook voor.

Tijdens je stage in Australie zal je ook verteld worden over de huidige staat van het Great Barrier Reef. Klimaatverandering, vervuiling en overbevissing eisen zijn tol in het gebied. Een groot gedeelte van het rif is al afgestorven en de bedreiging voor de rest van het koraalrif is ook gevaarlijk voor de toekomst van het Great Barrier Reef. Tijdens je stage is er misschien wel een mogelijkheid om zelf bij te dragen aan de bescherming van dit gebied. Actiegroepen zoals het WWF en Greenpeace zijn altijd erg actief in de steden, dus mocht je dit belangrijk vinden dan zou je hier mee kunnen helpen tijdens je stage.

Recreatie aan zee

Het Great Barrier Reef is een belangrijke toeristische trekpleister in Australie. Echter, het hele land is omringd door water, wat leidt tot veel recreatiemogelijkheden op en in het water. Tijdens je stage moet je dus sowieso gaan duiken in het koraalrif, maar Australie is ook bekend vanwege surfen. Als je tijdens je stage in je vrije tijd wat wil gaan doen is surfen leuk om te proberen. Bondi Beach in Sydney is een van de populairste bestemmingen om te gaan surfen. Als je nog nooit gesurft hebt zijn er hier verschillende surfscholen waar je kunt leren surfen tijdens je stage. Ook in andere grote steden zoals Melbourne, Adelaide en Perth kun je surfen tijdens je stage in Australie.
stage in australie oceaan strand

Proef de visgerechten tijdens je stage in Australie.

Doordat Australie is omringd door water wordt er in de Australische keuken veel gebruik gemaakt van vis. Tijdens je stage moet je dan ook zeker veel visgerechten uitproberen, als je van vis houdt. Iedere stad in Australie heeft zo zijn eigen specialiteiten en gerechten. Als je tijdens je stage in bijvoorbeeld Sydney zal je meer de klassieke fish and chips gerechten zien en in bijvoorbeeld Melbourne, zijn oesters heel populair.

stage in australie oceaan fish and chips

Lijkt het jou wat om tijdens je stage in Australie het land te ontdekken en bijvoorbeeld het Great Barrier Reef in te gaan of te surfen? Klik dan nu op Vraag nu aan om een gratis Skypegesprek te hebben met een van onze medewerkers, om zo de mogelijkheden voor een stage in Australie te bespreken.

Bewaren