Stage Australie – musea bezoeken in Sydney

Met je stage Australie programma een museum bezoeken

GO stage Australie, een bedrijf met jarenlange ervaring in het regelen van een stage, accommodatie en airportpick-up, dit allemaal voor een geweldige prijs van 450 euro.
Australie is een enorm groot land en heeft zeer veel avontuur te bieden. Australie heeft natuurlijk een erg rijke geschiedenis, omdat er verschillende nationaliteiten hebben gewoond. Ook qua flora en fauna heeft dit land veel te bieden. In deze blog zal ik je wat tips geven voor de leukste musea die je kan bezoeken tijdens je stage Australie in Sydney waar je van alles over het land kan leren, de schoonheid kan aanschouwen en een leuke dag kan beleven. Ik garandeer je dat er een museum tussen zit dat je tijdens je stage kan bezoeken wat je leuk vindt!

 

Het Australisch Museum bezoeken

Dit museum dat in 1827 werd geopend, is thuis voor de meest belangrijke dieren, mineralen, fossielen en antropologische collecties van het land. Het museum is terecht trots op zichzelf door het innovatieve onderzoek naar de Australische omgeving en inheemse culturen. Er is ontzettend veel te zien, van speelgoed van de Aboriginal kinderen tot een getatoeëerd hoofd van de Salomonseilanden. Je stage Australie is pas echt compleet wanneer je meer weet over het land waar je stage loopt.

stage australie musea sydney studenten

De ontwikkeling van de stad Sydney zien

Het Museum of Sydney bevindt zich op een van de meest historische punten van Sydney, namelijk op de plek waar het eerste Government House zat, gebouwd in 1788 door de gouverneur Arthur Philip. Hier zaten de eerste negen gouverneurs van de staat New South Wales. In 1983 hadden archeologen de oorspronkelijke fundering van het huis opgegraven dat de sloop van 1846 wel had overleefd. Deze resten zijn nu een functie van het museum.
Het museum werd geopend in 1995 en is beheerd door het Sydney Living Musea. Het MOS biedt een mix van state-of-the-art installaties, nostalgische memorabilia en wisselende tentoonstellingen. Een gigantische video overspant de volledige hoogte van het gebouw en brengt de fysieke ontwikkeling van de stad in beeld. Dit gebied was het eerste aanspreekpunt voor de inheemse Gadigal volk en de Eerste Vloot, zodat het museum ook de kolonisatie en invasie laat zien. De Gadigal Place galerie eert de geschiedenis en de cultuur van de clan. Terwijl buiten het museum het ‘Edge of the Trees’ sculptuur van Fiona Foley en Janet Laurence de eerste ontmoeting symboliseert; de Gadigal mensen schuilden achter de bomen en keken naar de officieren van de Eerste Vloot terwijl zij streden om aan wal te komen. Dit museum is een must tijdens je stage Australie want niks is leuker dan iets weten over de geschiedenis van de plek waar je op dat moment woont.

stageaustralie sydney hyde park barracks

De gruwelen van Hyde Park Barracks Museum onder ogen zien

De barakken werden ontworpen door de veroordeelde architect Francis Greenway en de bouw was klaar in 1819. Er woonden 600 mannelijke gevangenen die bij de overheid in dienst waren tot 1848. Vervolgens wordt het gebruikt als een immigratie-depot en een asiel voor vrouwen. Uiteindelijk werd het omgetoverd tot een museum. Op het hoogste verdieping zijn de leefomstandigheden van de veroordeelden nagebouwd: ruwe hangmatten hangen zij aan zij in de slaapzalen, terwijl de opgenomen fragmenten van het gesprekken om je heen galmen. In een computerdatabase kunnen bezoekers de officiële verslagen van veroordeelden lezen, van de veroordeling tot de geseling of rehabilitatie. Wanneer dit museum even iets te intens wordt tijdens je stage Australie, kan je altijd even een drankje doen in het aangename café op het binnenplein.

stage australie musea sydney informatie

 

Meer leren over de haven

Het Australian National Maritime Museum laat zien dat de geschiedenis van Australie voor een groot deel met de haven is verbonden. De collectie van het museum bevat thema’s als defensie, exploratie, handel, avontuurlijke sport en spel. Het naast gelegen Yots Café, is ook erg leuk om te bezoeken tijdens je stage Australie, je krijgt er verse vis terwijl je lekker buiten kan zitten en over de haven kan uitkijken.

stage australie sydney skyline

Leren over de werkende klasse van de 19e eeuw van Australie

Het Susannah Place Museum is gebouwd in 1844. Dit terras van vier huizen – met inbegrip van een winkel op de hoek, originele bakstenen en wasserijen – geeft een idee van hoe het 19de-eeuwse gemeenschapsleven eruit zag. Toegang tot het museum is alleen mogelijk door een rondleiding. Rondleidingen vinden plaats tussen 14.00 en 17.00. Reserveer van tevoren en denk eraan dat je steile en smalle trapjes moet oplopen.

Ik ben er zeker van dat voor ieder wat wils zit in deze lijst met musea die je kan bezoeken tijdens je stage. Je kan wat leren in de musea, je kan er schoonheid aanschouwen of je kan een drankje drinken in een van de cafés die naast de musea liggen. Lijkt het jou het einde om een stage in Australie te lopen? Aarzel dan niet langer en klik op Vraag nu aan voor een gratis Skype gesprek. Hier kan je al jou mogelijkheden voor een stage te bespreken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren