De natuur – Stage in Australie

Ontdek de natuur met een stage in Australie

Wij als GO stage Australie willen voor jou een Top stage regelen in Australie. Wij regelen dan ook voor je een stage, accommodatie, een simkaart, halen je op van het vliegveld en helpen je met je visum aanvraag. Dat allemaal voor een goedkope prijs van 450 euro en op basis van no cure no pay. Wij geven je in onze blogpost meer informatie over een stage in Australie en dingen die je kunt doen tijdens je stage hier. Als je aan de andere kant van de wereld zit voor een stage, moet je natuurlijk wel wat over het desbetreffende land weten. Tijdens je stage in Australie is er genoeg te doen en te ontdekken in het reusachtige land. In deze blog zal je alle informatie vinden over de natuur die je kunt gaan ontdekken tijdens je stage.

stage in australie natuur roadtrip

 

Ontdek de Outback

De natuur in Australie is uniek in de wereld. Tijdens je stage in Australie zal je merken dat het land veel verschillende landschappen herbergt. Je kunt er bergen, woestijnen, rots gebieden en bossen vinden. De woestijnen van Australie worden de Outback genoemd en dit gebied kun je tijdens je stage in Australie ontdekken door middel van een roadtrip. Huur een auto en ga erop uit! De Outback is een van de weinige gebieden ter wereld die minimaal aangetast is door mensen. Tijdens je stage kun je hier dan ook flora en fauna vinden die zeer uniek zijn. Het bekendste dier dat in de Australische Outback leeft is natuurlijk de kangoeroe. Als je tijdens je stage besluit om een roadtrip te maken in de Outback, houdt dan rekening met een paar zaken. Neem bijvoorbeeld voldoende drinkwater mee, want er zijn niet veel drinkwater faciliteiten. Houd ook rekening met onverwachte omstandigheden op de weg. Ook is het fijn als je iemand bij hebt die handig is met autoís, want er zijn niet veel garages waar je terecht kan als je pech hebt. Je wilt tijdens je stage natuurlijk niet vast komen te staan in de Outback.

stage in australie natuur outback

Bezoek het Nationaal park Uluru-Kata Tjuta

De Uluru is een belangrijke trekpleister voor het zogenoemde ëRed Centerí van Australie. In het midden van het land ligt deze rots die je tijdens je stage zeker niet mag missen. Je kunt de Uluru het beste bezoeken tijdens zonsondergang of zonsopgang, want de kleur van de berg lijkt dan te veranderen door een andere invalshoek van het licht. Tijdens je stage hier zal je ontdekken dat berg voor de Aboriginals een grotere betekenis heeft; de berg wordt door hen als heilig beschouwd. Iets verderop kun je Kata Tjuta vinden, iets wat je ook zeker moet bezoeken tijdens je stage in Australie. De Kata Tjuta bestaat uit een dertigtal rotsen, waarvan de hoogste meer dan 500 meter is. Het is het zeker waard om zoín natuur fenomeen te gaan bezoeken, je zal je ogen uitkijken.

stage in australie uluru kata tjuta

Het regenwoud bezoeken

Waar veel mensen bij Australie vooral aan denken is dat er veel woestijn is, maar dat is niet het enige wat ze bieden in Australie. Je kan tijdens je stage ook het regenwoud bezoeken. Langs de noordoost kust van de staat Queensland, bevindt zich het Daintree Regenwoud. Het regenwoud is van groot belang geweest in het onderzoek naar de evolutie van planten en dieren. Dat betekend dat het een gebied is met super veel mooie planten en exotische dieren. Je kan tijdens je stage op verschillende manieren de Daintree bezoeken. Misschien nog wel het meest bijzonder is dat je het kan bezoeken met een helikoptervlucht, hiervoor moet je naar Cairns of Port Douglas.

stage in australie natuur regenwoud

Trek de bergen

Naast de woestijn en het regenwoud, zijn er natuurlijk ook bergen in Australie waar je naartoe kunt tijdens je stage in Australie. Het hoogste gebergte op het Australische vasteland heet ëThe Snowy Mountainsí, met als hoogste punt de Mount Kosciuszko met 2228 meter. Ondanks dat het in Australie heel warm kan worden, kun tijdens je stage in Australie zelfs skiën. In de winter kun je tijdens je stage op meerdere plaatsen skiën dan in New South Wales. Ook in Victoria, the Australian Capital Terriroty en op Tasmanië kun je tijdens je stage in Australie je wintersportkunsten laten zien.

stage in australie natuur skien

Unieke diersoorten ontdekken

Het leuke is dat met een stage in dit fantastische land je verschillende dieren kan tegenkomen die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien. Door de langdurige isolatie van het continent hebben dieren zich hier op een heel andere manier ontwikkeld dan in andere delen van de wereld. In Australie komen veel buideldieren voor. Buideldieren die je zeer waarschijnlijk tegen zult komen tijdens je stage in Australie zijn kangoeroes en koala’s. Een ander uniek diersoort wat je wilt zien tijdens je stage is het vogelbekdier. Het vogelbekdier is het enige zoogdier ter wereld wat eieren legt en ook het enige zoogdier ter wereld dat een snavel heeft. Ook heeft het vogelbekdier als een van de weinige zoogdieren met gifklieren. Naast de buideldieren en het vogelbekdier is Australie ook het land van de dingo. De dingo is het grootste roofdier van het Australische vasteland en komt uitsluitend voor in Australie. Genoeg geweldige aparte dieren om te zien tijdens je stage. Ben je een echte natuur fanaat? Dan is dit land zeker iets dat je moet hebben bezocht.

stage in australie natuur kangaroe

Lijkt het jou geweldig om naar Australie te gaan maar wil je nog wat meer informatie? Onze medewerkers staan voor jou klaar om een gratis en vrijblijvend Skype gesprek in te plannen. We nemen al je vragen door en GO for it!

Bewaren

Bewaren

Bewaren